Pozdravljen Blaž,
pri vaši izvedbi recepta je verjetno osnovna napaka izbira "modelčka", kajti temperatura in čas pečenja sta v tem receptu prilagojeni na velikost porcelanastega modelčka za sufle. Predvidevamo, da so vaši modelčki manjše velikosti - v tem primeru bi morali povečati temperaturo ter skrajšati čas pečenja, da se sufle ne bi posedel ter v sredini ostal lepo tekoč. Sicer se sam sufle se takoj iz pečice postreže kar v modelčku, saj bi se po stresanju iz modelčka zagotovo posedel.
Smo uspeli rešiti vašo zagato?
Želimo vam veliko uspehov v kuhinji!
Kulinarični atelje
Blaž Kovačič
18.02.2016
Posedli so se :/ Edina razlika, ki sem jo naredil, so bili modelčki. Uporabil sem tiste za muffine in ne tistih za souffle/creme brulee - je to mogoče težava? Probal sem 2 rundi, eno sem pekel manj pa so se po 8 minutah vseeno posedli in bili notri dokaj ne-tekoči (po 8 min isti kot po 10 min). Kakšna pomoč / nasvet? :)
Kulinarični atelje
13.12.2015
Mojca,
odlično, da vam je uspelo, le pogumno naprej v številne kuharske in slaščičarske "zmage"!
Kulinarični atelje
mojca
08.12.2015
Takoj prvi dan, ko sem se vpisala na on-line tečaj, sem pripravila sufle. Res odličen, izjemno okusen, skratka tak, kot mora sufle biti. Končno ga znam pripraviti tudi sama :)
matevž kaspar
28.11.2015
kje je mozno narocit oz dobit to cokolado?
Kulinarični atelje
07.10.2015
Jože,
odlično, da ste izhajali iz recepta in našli svojo različico, ki vam ustreza in se obnese. Sicer je sladkor v receptu namenjen temu, da je stepen sneg čvrstejši in se sufle kasneje posede.
Želimo vam uspešno kuhanje in pečenje!
Kulinarični atelje
Jože Senegačnik
25.09.2015
Meni je ta sladica super, vendar je za moj okus mnogo preveč sladka. Zato sem iz recepta črtal ves sladkor. Modelčke namažem z maslom in posujem s kakavom v prahu. Prav tako uporabim samo dva rumenjaka in dva beljaka. Ko je zmes narejena, ne čakam, ampak jo takoj dam v pečico (ventilacisjko) na 180 stopinj za 9 minut. Naraste ravno tako odlično kot v originalnem receptu.
Dejan kocmur
14.06.2015
Dejansko je povsem preprosto. Hvala
Andrej Kebe
25.05.2015
Nimam ravno takšnih modelčkov,
ker, če so manši ali večji, se
vrednosti spremenijo. Seveda pa sedaj,
znam pripraviti sufle.
Andrej
Sanja Berend
23.05.2015
Danes sem prvič pripravila in zelo nam je všeč. Je ravno prav sladek, saj sladica tudi mora biti sladka. :) Odlična ideja za hitro pripravo deserta, če dobiš nenapovedane goste.
Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.
Dodaj komentar
Komentarji (13)
Kulinarični atelje
18.02.2016
pri vaši izvedbi recepta je verjetno osnovna napaka izbira "modelčka", kajti temperatura in čas pečenja sta v tem receptu prilagojeni na velikost porcelanastega modelčka za sufle. Predvidevamo, da so vaši modelčki manjše velikosti - v tem primeru bi morali povečati temperaturo ter skrajšati čas pečenja, da se sufle ne bi posedel ter v sredini ostal lepo tekoč. Sicer se sam sufle se takoj iz pečice postreže kar v modelčku, saj bi se po stresanju iz modelčka zagotovo posedel.
Smo uspeli rešiti vašo zagato?
Želimo vam veliko uspehov v kuhinji!
Kulinarični atelje
Blaž Kovačič
18.02.2016
Kulinarični atelje
13.12.2015
odlično, da vam je uspelo, le pogumno naprej v številne kuharske in slaščičarske "zmage"!
Kulinarični atelje
mojca
08.12.2015
matevž kaspar
28.11.2015
Kulinarični atelje
07.10.2015
odlično, da ste izhajali iz recepta in našli svojo različico, ki vam ustreza in se obnese. Sicer je sladkor v receptu namenjen temu, da je stepen sneg čvrstejši in se sufle kasneje posede.
Želimo vam uspešno kuhanje in pečenje!
Kulinarični atelje
Jože Senegačnik
25.09.2015
Dejan kocmur
14.06.2015
Andrej Kebe
25.05.2015
ker, če so manši ali večji, se
vrednosti spremenijo. Seveda pa sedaj,
znam pripraviti sufle.
Andrej
Sanja Berend
23.05.2015