Število oseb 4 osebe
Čas priprave
Zahtevnost   ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
5.0 3

Sestavine

  • 500 g rdeče pese
  • 700 ml vode
  • 1 šalotka

Nakupovalni seznam

  • 500 g rdeče pese
  • 850 ml vode
  • 1 šalotka

Navodila za pripravo

Vegetarijska juha ne vsebuje glutena, oreščkov in jajc.

Dodaj komentar

Komentarji (3)

  • Kulinarični atelje

    13.06.2023

     
    @katja: škrob je navadni koruzni, "gustin"
  • KATJA

    12.05.2023

     
    Škrob je navaden jedilni 'oetker' škrob?
  • Jože Senegačnik

    22.12.2015

     
    Juha je odlična, čeprav jo mnogo ljudi še nikoli ni poskusilo.
    Osebno mi je v kisli smetani bolj všeč limetina lupina. Za kontrast in lepši izgled pa tudi boljši okus potresem žličnik iz kisle smetane še z drobno nasekljanim svežim koprcem. Namesto čipsa postrežem popečene tanke rezine francoske štruce (baguette) ali pa doma pečenega rženega kruha pripavljenega s kislim nastavkom. Gori je lahko še kakšen pesto, ni pa nujno.
 
STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.