Špela pozdravljena!
Namesto želatine lahko uporabite agar agar, ki ga najdete v trgovinah z zdravo prehrano. Vendar bo z agar agarjem postopek priprave panakote drugačen: agar agar dodajte v hladno kokosovo mleko, ki ga segrejete do vretja in prelijete čez čokolado. Zmes nato počasi ohlajajte in takrat bo začel agar agar delovati. Ohlajeno zmes prelijte v modelčke in postavite v hladilnik, kjer se bo panakota strdila.
Veliko uspehov v kuhinji!
Kulinarični atelje
spela medja
07.02.2016
Živjo,
Kaj lahko uporabim namesto želatine in ni živalskega izvora?
Hvala.
Lp
Špela
Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.
Dodaj komentar
Komentarji (2)
Kulinarični atelje
17.02.2016
Namesto želatine lahko uporabite agar agar, ki ga najdete v trgovinah z zdravo prehrano. Vendar bo z agar agarjem postopek priprave panakote drugačen: agar agar dodajte v hladno kokosovo mleko, ki ga segrejete do vretja in prelijete čez čokolado. Zmes nato počasi ohlajajte in takrat bo začel agar agar delovati. Ohlajeno zmes prelijte v modelčke in postavite v hladilnik, kjer se bo panakota strdila.
Veliko uspehov v kuhinji!
Kulinarični atelje
spela medja
07.02.2016
Kaj lahko uporabim namesto želatine in ni živalskega izvora?
Hvala.
Lp
Špela