Pogoji uporabe

Pogoji uporabe

Zahvaljujemo se vam za obisk spletnega portala Kulinaričnega ateljeja www.binevolcic.si.

Varovanje zasebnosti

1. Kulinarični atelje spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene preko spletnega informacijskega sistema, skrbno varoval in jih brez vaše privolitve ne bo posredovala tretji osebi oziroma jih uporabil v druge namene. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso vezane na spletni portal Kulinaričnega ateljeja, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Pravno obvestilo

1. Uvod

Spletno mesto je za namen tega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu www.binevolcic.si (v nadaljevanju: spletno mesto).

Pravno obvestilo se nanaša na začetno stran in vse podstrani spletnega mesta. Prosimo vas, da natančno preberete to obvestilo, ki se nanaša na vsakogar, ki obišče to spletno mesto. Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da sprejema tu opisana pravila in se z njimi

strinja.

2. Vsebina spletnih mest www.binevolcic.si

Vse vsebine, ki se nahajajo na spletnem mestu, so izobraževalnega značaja in služijo predvsem informiranju in izobraževanju. Kulinarični atelje se obvezuje, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da bodo podatki na spletnem mestu zanesljivi in kakovostni. S tem

pa ne odgovarja za morebitne tipkarske napake in pomanjkljivosti pri vnašanju vsebinskih podatkov. Kazenska in civilna odgovornost Kulinaričnega ateljeja za stvarne in pravne napake na vsebinskih podatkih je popolnoma izključena in ne odgovarja za nikakršno neposredno ali

posredno škodo ali neprijetnosti, ki bi lahko uporabniku nastale zaradi uporabe morebitnih napačnih, nepopolnih ali netočnih informacij, ki bi se znašle na spletnemu mestu. Uporabniki lahko razpolagajo z vsebinami na spletnem mestu za svojo osebno uporabo, pri čemer ne smejo biti kršene avtorske pravice. Avtorji vsebin niso odgovorni za morebitne škodljive posledice uporabe. Kakršnakoli druga uporaba ali distribucija teh spletnih vsebin ali njihovega dela ni dovoljena.

3. Zaščita avtorskih pravic

Spletno mesto je izključna last Kulinaričnega ateljeja, zato je prepovedana kakršnakoli zloraba podatkov, slik, besedil in drugih podatkov, ki so del tega spletnega mesta. Vse informacije in gradiva (pisna in slikovna) objavljena na spletnem mestu so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine Kulinaričnega ateljeja.

Vse pravice v zvezi z vsebino in grafičnimi elementi oziroma drugimi predstavitvami v kakršnikoli obliki na spletnem mestu Kulinaričnega ateljeja, kot so slike, ilustracije, audio-video posnetki, fotografije, ikone, besedila in druga gradiva, kot tudi sam portal in njegova oblika, so pridržane in se lahko reproducirajo le v nekomercialne namene. Kakršnokoli spreminjanje, reproduciranje, distribuiranje ali prikazovanje v javnosti tujega dela ali kakršnakoli uporaba objavljenega gradiva je prepovedana, razen v primeru izrecnega pisnega dovoljenja Kulinaričnega ateljeja. Dovoljeno je tiskanje in shranjevanje dokumentov le v osebne, izobraževalne ali kako drugače nekomercialne namene pod pogojem, da upoštevate avtorske pravice ali druga lastniška obvestila, vsebovana v objavljenih dokumentih.

4. Varstvo osebnih podatkov

Kot uporabnike naših storitev vas želimo seznaniti, da bomo izključno za potrebe komuniciranja z vami uporabljali vse od vas pridobljene informacije ali gradivo in da vašega imena in drugih osebnih podatkov ne bomo uporabljali v nasprotju z vašo voljo. Vaše osebne podatke bomo začeli obdelovati v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov le na podlagi vašega posebnega dovoljenja. Obdelava pomeni zbiranje, shranjevanje ali združevanje podatkov v zbirkah osebnih podatkov, spreminjanje, uporabo ali sporočanje, vključno s prenosom, iskanjem, blokiranjem in brisanjem. Vaši osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler je to potrebno za dosego namena. V zvezi z varstvom osebnih podatkov vam zagotavljamo, da glede njihovega varstva, zavarovanja, in drugih pravic in obveznosti, ki jih Kulinarični atelje ima, v celoti spoštujemo zakonske določbe. Ko brskate po spletnem mestu Kulinaričnega ateljeja, ste anonimni. Pri prijavi kot registriran uporabnik nam zaupate svoje osebne podatke. Kulinarični atelje jamči, da bo osebne podatke varoval kot zaupne, vsi morebiti pridobljeni osebni podatki uporabnikov tega spletnega portala, pa bodo obdelani skladno z določili veljavne zakonodaje. Osebne podatke, ki jih Kulinarični atelje pridobi z registracijo posameznika, uporablja izključno za namen obveščanja o področjih, ki jih v okviru registracije uporabnik izbere, za morebitne potrebe komercialnega sporočanja pa bo Kulinarični atelje pridobljene osebne podatke uporabljal zgolj in le na podlagi vnaprej pridobljenega soglasja prejemnika tovrstnih sporočil.

Ti podatki se shranjujejo, dokler se uporabnik od storitve obveščanja ne odjavi. Od prejemanja e-novic se lahko uporabnik odjavi kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu klikne na označeno povezavo in sledi navodilom. Če ste nov uporabnik spletnega mesta, vas bo Kulinarični atelje ali pooblaščena tretja oseba kontaktirala prek elektronskih sredstev samo, če boste v to vnaprej privolili.

4.1. Prejemanje obvestil

Z registracijo na spletno mesto kot registrirani uporabnik in z vnosom svojega kontaktnega e-mail naslova soglašate s prejemanjem obvestil z informacijami, relevantnimi za Kulinarični atelje in spletno mestowww.binevolcic.si . V kolikor bi se želeli odjaviti od prejemanja obvestil, to sporočite tehničnemu upravitelju spletnega mesta na admin@binevolcic.si .

5. Zunanje povezave

Del spletnega mesta so tudi povezave na spletne strani, ki niso del spletnega mesta Kulinaričnega ateljeja. Za vsebino na teh spletnih straneh Kulinarični atelje ne odgovarja.

6. Omejitev odgovornosti

Vse informacije in gradiva (pisna, slikovna in avdio-video zapisi), objavljena na spletnih straneh www.binevolcic.si so izobraževalne narave. Kulinarični atelje skrbi za pravilnost in popolnost podatkov na spletnem mestu www.binevolcic.si, vendar za njihovo točnost in celovitost ne more jamčiti in iz tega naslova ne prevzema nikakršne odgovornosti. Uporabniki uporabljajo objavljene vsebine na lastno odgovornost. Za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali ne možnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini ne odgovarja Kulinarični atelje, prav tako nobena druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletnega portala ali še sodeluje pri nadgradnjah. Vsebina spletnega portala www.binevolcic.si ni pregledana in potrjena s strani certificirane medicinske institucije, saj ni namenjena uporabi v zdravstvene namene niti kot referenčna vsebina za terapevtske ali diagnostične namene. Vse informacije dietetičnega značaja, npr. glede vsebnosti alergenov v posameznih receptih ali video receptih, so informativne narave in zanje ne odgovarja Kulinarični atelje, prav tako nobena druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletnega portala ali še sodeluje pri nadgradnjah.

Spletno mesto vsebuje tudi informacije tretjih oseb in povezave s spletnimi stranmi, ki jih upravljajo tretje osebe, vendar Kulinarični atelje ni odgovoren za njihovo vsebino. Na delovanje omenjenih spletnih povezav Kulinarični atelje nima nikakršnega vpliva in ne more nadzorovati ali upoštevajo pogoje o zasebnosti ali ne, prav tako Kulinarični atelje nima vpliva na zakonitost in točnost vsebine teh spletnih mest, zato je pri obisku in uporabi povezanih spletnih mest odgovornost Kulinaričnega ateljeja za vse primere izključena.

Kulinarični atelje tudi ne more biti odgovorna za poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do spletnih strani www.binevolcic.si, zaradi uporabnikovega obiska strani ali kakršnekoli njene uporabe. Kulinarični atelje ni odgovorna za nikakršno škodo kakršnekoli vrste, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe spletnih strani www.binevolcic.si.

7. Blagovne znamke & logotip

Blagovne znamke, logotipi in storitvene ikone, ki se nahajajo na spletnih straneh www.binevolcic.si, so registrirane ali neregistrirane blagovne znamke Kulinaričnega ateljeja ali z njo povezanih organizacij oziroma pooblaščenih partnerjev, za objavo katerih ima Kulinarični atelje dovoljenje njihovih lastnikov. Pravica do uporabe znamk, logotipa ali katerekoli licence, katerih lastnik je Kulinarični atelje ali tretje osebe, brez pisnega dovoljenja ni dovoljena. Zloraba kakršnegakoli gradiva ali vsebine, prikazane na spletnih straneh www.binevolcic.si je strogo prepovedana in kazniva.

8. Uporaba informacij in gradiv ter sprememba podatkov

Kulinarični atelje si bo prizadeval podatke in informacije objavljene na spletnih straneh tekoče posodabljati in dopolnjevati. Hkrati si pridružuje pravico do spreminjanja vsebine brez predhodnega obvestila. Vse informacije, objavljene na spletnih straneh www.binevolcic.si so

informativno-izobraževalnega značaja in za lastnika spletnih strani niso zavezujoče. Pravno obvestilo lahko Kulinarični atelje kadarkoli spremeni in je za uporabnike zavezujoče v vsakokrat spremenjeni obliki, zato priporočamo, da jih v primeru uporabe spremljate na spletnem portalu.

Kulinarični atelje ne odgovarja za mnenja uporabnikov spletnega mesta in druge vsebine, na katere le-ta nima vpliva. Z uporabo spletnega portala www.binevolcic.si uporabnik potrjuje, da sprejema opisane pogoje in pravila uporabe spletnih strani in se z njimi strinja.

9. Uporaba vsebine

Takoj ko uporabnik postane plačnik (uspešno opravi nakup s kreditno kartico), lahko koristi vsebine. Do vsebin uporabnik pride online in ne potrebuje video receptov predhodno potegniti dol (download).

10. Plačilo storitev

Uporabnik kupi naročnino (subscriptions). Naročnina je vezana na čas dostopa do vsebin (mesec, tri mesece, itn). Čim uporabnik izbere tip naročnine in jo plača s pomočjo kreditne kartice, lahko dostopa prav do vseh vsebin, ki so dostopne na binevolcic.si. Po izvedenem plačilu storitve za online kuharski tečaj uporabniki-tečajniki na spletnih straneh www.binevolcic.si neomejeno dostopajo vseh objavljenih video vsebin. Račun za nakup storitve prejme kupec po elektronski pošti takoj po opravljenem nakupu. V kolikor s storitvijo ni zadovoljen, lahko kupec online kuharskega tečaja uveljavlja pravico do povračila kupnine v roku 14 dni od dneva nakupa.

11. Zaključek

Z vstopom na spletno mesto soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji in pravili uporabe spletnega mesta.

 
STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.