Število oseb 8 oseb
Čas priprave
Zahtevnost   ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
5.0 3

Sestavine

  • 500 ml sladke smetane
  • 150 ml mleka
  • 1 žlička limonine trave v prahu

Nakupovalni seznam

  • 500 ml sladke smetane
  • 150 ml mleka
  • 1 žlička limonine trave v prahu

Navodila za pripravo

Recept za francosko klasično sladico je popestren z eksotičnim okusom limonine trave in ne vsebuje glutena.

Dodaj komentar

Komentarji (3)

  • Kulinarični atelje

    30.11.2015

     
    Pozdravljeni Marjana in Tina, morebiti je težava pri strjevanju kreme povezana s premajhno količino rumenjakov, ki učinkujejo kot "vezivo". V recepturi je navedeno 5 rumenjakov, kar v teži dejansko predstavlja 110 g rumenjakov, vendar smo to zapisali na bolj poljuden način in kot predpostavko vzeli "povprečno težo rumenjaka" (po običajni klasifikaciji jajc je to velikost "L", ki jo najdete zapisano na embalaži). Pri ponovni pripravi recepta svetujemo, da stehtate rumenjake in, če jih je manj kot 110 g, recepturi dodate še 1 rumenjak. Želimo vam veliko uspeha in se priporočamo za vaš ponoven komentar na portalu. Lep pozdrav, Kulinarični atelje
  • Tina Freitag

    29.11.2015

     
    Pozdravljeni.
    Tudi meni se priprava creme brulee ni posrečila in menim, da utežna razmerja v receptu enostavna niso prava (razultat je enak Marijinemu). Upam, da moderator vsaj malo bere komentarje in poda vsaj kakšen pameten odgovor, da se ne bo po nepotrebnem uničevalo sestavin. Lp Tina
  • marija mirnik

    22.11.2015

     
    Pozdravljeni.
    Danes sem prvič pripravljala creme brulee in mi žal ni uspel. Ker se jajčna mešanica po pol ure pečenja ni zgostila, sem podaljšala čas in nato še povišala temperaturo. Kje sem ga pobiksala?
    Lep pozdrav,
    Marjana.
 
STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.