Pozdravljeni Marjana in Tina, morebiti je težava pri strjevanju kreme povezana s premajhno količino rumenjakov, ki učinkujejo kot "vezivo". V recepturi je navedeno 5 rumenjakov, kar v teži dejansko predstavlja 110 g rumenjakov, vendar smo to zapisali na bolj poljuden način in kot predpostavko vzeli "povprečno težo rumenjaka" (po običajni klasifikaciji jajc je to velikost "L", ki jo najdete zapisano na embalaži). Pri ponovni pripravi recepta svetujemo, da stehtate rumenjake in, če jih je manj kot 110 g, recepturi dodate še 1 rumenjak. Želimo vam veliko uspeha in se priporočamo za vaš ponoven komentar na portalu. Lep pozdrav, Kulinarični atelje
Tina Freitag
29.11.2015
Pozdravljeni.
Tudi meni se priprava creme brulee ni posrečila in menim, da utežna razmerja v receptu enostavna niso prava (razultat je enak Marijinemu). Upam, da moderator vsaj malo bere komentarje in poda vsaj kakšen pameten odgovor, da se ne bo po nepotrebnem uničevalo sestavin. Lp Tina
marija mirnik
22.11.2015
Pozdravljeni.
Danes sem prvič pripravljala creme brulee in mi žal ni uspel. Ker se jajčna mešanica po pol ure pečenja ni zgostila, sem podaljšala čas in nato še povišala temperaturo. Kje sem ga pobiksala?
Lep pozdrav,
Marjana.
Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.
Dodaj komentar
Komentarji (3)
Kulinarični atelje
30.11.2015
Tina Freitag
29.11.2015
Tudi meni se priprava creme brulee ni posrečila in menim, da utežna razmerja v receptu enostavna niso prava (razultat je enak Marijinemu). Upam, da moderator vsaj malo bere komentarje in poda vsaj kakšen pameten odgovor, da se ne bo po nepotrebnem uničevalo sestavin. Lp Tina
marija mirnik
22.11.2015
Danes sem prvič pripravljala creme brulee in mi žal ni uspel. Ker se jajčna mešanica po pol ure pečenja ni zgostila, sem podaljšala čas in nato še povišala temperaturo. Kje sem ga pobiksala?
Lep pozdrav,
Marjana.