Število oseb 6 oseb
Čas priprave
Zahtevnost   ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
5.0 10

Sestavine

  • 250 ml limoninega soka
  • 4 limone (lupine)
  • 5 jajc

Nakupovalni seznam

  • 250 ml limoninega soka
  • 4 limonine lupine
  • 5 jajc

Navodila za pripravo

Recept za sladico ne vsebuje oreščkov.

Dodaj komentar

Komentarji (12)

  • Kulinarični atelje

    05.03.2017

     
    Andrej,
    če vam okus limone ni všeč, seveda lahko uporabite lupino pomaranče ali mandarine, izberite preverjeno sadje, po možnosti iz ekološke pridelave.
    Veliko uspehov,
    Kulinarični atelje
  • Andrej Jesenovec

    22.02.2017

     
    Verjetno se lahko limona nadomesti s pomarančo, mandarino, ne?
  • Kulinarični atelje

    13.12.2015

     
    Boštjan pozdravljen,
    pri pitah je rob vedno bolj čvrst (pite ne morete na enak način "odrezati" z vilico, kot denimo biskvitno testo), saj je rob med pečenjem pač najbolj izpostavljen vročini... za bolj krhek rob predlagamo, da zvaljate tanjše testo in posledično bo tudi rob tanjši.
    Sladko-kisli nadev je čar limonine pite, svežina okusa ustreza predvsem tistim, ki niso ljubitelji "sladkih" sladic...
    Želimo vam veliko uspehov v kuhinji!
    Kulinarični atelje
  • Boštjan Benčina

    12.12.2015

     
    Testo sem delal po navodilih, razen dodal sem še eno jace tako kot je videu. Pekel 20 minut odstranil balast (fižol) in pekel nadaljnjih 10 minut. Testo je bilo precej trdo, toliko da ga z nožem težko razrežeš, z vilico pa ga ne moreš "odrezati" saj ob pritisku odleti kot piškot. Kakšen sploh mora biti pečeno testo, kako trdo mora biti. Nadev se mi je zdel pa malo preveč kisel.
  • Kulinarični atelje

    08.06.2015

     
    Nik živjo,

    recept je objavljen kot "Sladko krhko testo" - poišči ga preko iskalnika zgoraj.

    Uspešno pripravo pite in ostalih receptov ter veliko užitkov v kuhinji!
    Kulinarični atelje
  • Nik Potokar

    05.06.2015

     
    Kje je pa napisan recept za testo
  • Almira Dizdarević

    21.05.2015

     
    Najdla! Ne vem, kako sem to zadnjič spregledala...Kmalu ponovim vajo. Danes je bila pa čičerikina juha s porom na vrsti, mmmmmm, za prste polizat :) Hvala. Lp.
  • Kulinarični atelje

    21.05.2015

     
    Almira pozdravljena!
    Točen recept najdete na portalu, v iskalnik vtipkajte "sladko krhko testo" in točna receptura se bo izpisala med zadetki.
    Uspešno kuhanje in pečenje!
  • Almira Dizdarević

    20.05.2015

     
    Sladica je super! Mi pa testo ne rata. Je bilo premehko in se je nekako razpadalo, ko sem ga hotela oblikovati v pekaču. Je pa res, da tukaj res točno ne vem katere so ta prave sestavine za delanje tega testa . Koliko moke gre itd. To sem nekako po občutku delala, pa mi zato ni ratalo. Drugače pa zelo okusna, pa krema mi je super ratala.
    Pa še eno vprašanje...ali počakamo, da se krema ohladi preden jo damo v hladilnik ali jo damo takoj lahko? Lp
  • Katja Zupan

    04.05.2015

     
    Super sladica!
PrviPrejšnji12ZadnjiVsi
 
STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.