Slastna maskarpone krema je pri tem receptu pripravljena z moderno slaščičarsko tehniko - s pomočjo jeklenke za smetano, kar omogoča lažje in lepše serviranje sladice. Recept ne vsebuje oreščkov.
Matej pozdravljeni,
čas hranjenja kreme v jeklenki za smetano je seveda odvisen od sestavin v kremi. V konkretnem primeru za tiramisu lahko brez težav kremo v hladilniku shranimo 24 ur.
Veliko uspehov v kuhinji!
Kulinarični atelje
Kulinarični atelje
13.12.2015
Eva pozdravljena.
če ne uporabite jeklenke za smetano, je potrebno recepturo spremeniti in vsaj polovično količino mleka zamenjati s sladko smetano. Krema bo tako postala bolj obstojna in polna, hkrati pa tudi bolj kalorična.
Vsekakor vam priporočamo nakup jeklenke za smetano, s katero lahko ustvarite ogromno okusnih sladic, predvsem krem ter toplih ali hladnih omak in pen, ki jih nato enostavno postrežete.
Veliko uspehov v kuhinji vam želimo!
Kulinarični atelje
Eva Belec
08.12.2015
kaj pa če nimaš jeklenke za smetano, ali lahko zmesas v mešalniku in daš v hladilnik?
Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.
Dodaj komentar
Komentarji (4)
Kulinarični atelje
13.12.2015
čas hranjenja kreme v jeklenki za smetano je seveda odvisen od sestavin v kremi. V konkretnem primeru za tiramisu lahko brez težav kremo v hladilniku shranimo 24 ur.
Veliko uspehov v kuhinji!
Kulinarični atelje
Kulinarični atelje
13.12.2015
če ne uporabite jeklenke za smetano, je potrebno recepturo spremeniti in vsaj polovično količino mleka zamenjati s sladko smetano. Krema bo tako postala bolj obstojna in polna, hkrati pa tudi bolj kalorična.
Vsekakor vam priporočamo nakup jeklenke za smetano, s katero lahko ustvarite ogromno okusnih sladic, predvsem krem ter toplih ali hladnih omak in pen, ki jih nato enostavno postrežete.
Veliko uspehov v kuhinji vam želimo!
Kulinarični atelje
Eva Belec
08.12.2015
matej hohnjec
22.05.2015