Število oseb 4 osebe
Čas priprave
Zahtevnost   ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
5.0 4

Sestavine

  • 250 ml mleka
  • 3 rumenjaki
  • 50 g sladkorja

Nakupovalni seznam

  • 250 ml mleka
  • 3 rumenjaki
  • 50 g sladkorja

Navodila za pripravo

Slastna maskarpone krema je pri tem receptu pripravljena z moderno slaščičarsko tehniko - s pomočjo jeklenke za smetano, kar omogoča lažje in lepše serviranje sladice. Recept ne vsebuje oreščkov.

Dodaj komentar

Komentarji (4)

  • Kulinarični atelje

    13.12.2015

     
    Matej pozdravljeni,
    čas hranjenja kreme v jeklenki za smetano je seveda odvisen od sestavin v kremi. V konkretnem primeru za tiramisu lahko brez težav kremo v hladilniku shranimo 24 ur.
    Veliko uspehov v kuhinji!
    Kulinarični atelje
  • Kulinarični atelje

    13.12.2015

     
    Eva pozdravljena.
    če ne uporabite jeklenke za smetano, je potrebno recepturo spremeniti in vsaj polovično količino mleka zamenjati s sladko smetano. Krema bo tako postala bolj obstojna in polna, hkrati pa tudi bolj kalorična.
    Vsekakor vam priporočamo nakup jeklenke za smetano, s katero lahko ustvarite ogromno okusnih sladic, predvsem krem ter toplih ali hladnih omak in pen, ki jih nato enostavno postrežete.
    Veliko uspehov v kuhinji vam želimo!
    Kulinarični atelje
  • Eva Belec

    08.12.2015

     
    kaj pa če nimaš jeklenke za smetano, ali lahko zmesas v mešalniku in daš v hladilnik?
  • matej hohnjec

    22.05.2015

     
    kako dolgo pa lahko hranimo peno v brizgalki ?
 
STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.