Število oseb 8 oseb
Čas priprave
Zahtevnost   ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
5.0 6

Sestavine

  • 4 jajca
  • 300 g mehke bele moke
  • 70 g belega kristalnega sladkorja

Nakupovalni seznam

  • 4 jajca
  • 300 g mehke bele moke
  • 170 g belega kristalnega sladkorja

Navodila za pripravo

Sladica ne vsebuje oreščkov, za flambiranje potrebujemo tudi alkohol, zato otrokom palačinke postrezite brez flambiranja.

Dodaj komentar

Komentarji (6)

  • Kulinarični atelje

    14.02.2017

     
    Andrej živjo,
    v sestavinah je točno zapisano, da gre v zmes za palačinke 70 g sladkorja, v omako pa še 100 g sladkorja. Za nakupovalni seznam iste sestavine količinsko združimo.
    Uspešno kuhajte še naprej!
    Kulinarični atelje
  • Andrej Jesenovec

    09.01.2017

     
    Super. Poskusim. Ne vem pa, koliko sladkorja v maso in koliko v omako. Rečeno je 170g. Ne vem razdeliti.
  • urska

    29.12.2015

     
    Fantastična receptura - pri nas sicer brez pomaranče in likerja, zato pa z ingverjem, kardamomom, cimetom in klinčki. najboljše palačinke "ever" ;)
  • Kulinarični atelje

    22.12.2015

     
    Gašper pozdravljen,
    te palačinke so resnično rahle in zaradi pomarančnega soka je masa zelo redka. Predlagamo, da za lažje obračanje palačink naredite malenkost debelejše, ne pecite jih na največji temperaturi, ampak na zmernejšem ognju, zato pa jih lahko pustite malo dalj časa na ponvi, da se naredi skorjica in palačinko potem lažje obrnete.
    Čeprav bodo spečene palačinke sprva malo bolj hrustljave, se bodo kasneje zmehčale med pokuhavanjem v omaki.
    Uspešno kuhanje in pečenje vam želimo!
    Kulinarični atelje
  • JOŽICA KRALJ

    21.12.2015

     
    Glede na moje kuharske sposobnosti in kilometrino prepečenih palačink, so to najbolj božanske kar sem jih kdaj spekla in jedla!!
  • Gašper Amon

    19.12.2015

     
    Okus je res fantastičen-nisem še jedel boljših palačink!
    Sem imel pa malo problemov pri peki, saj se trgajo in jih je težko obrniti...
 
STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.