Andrej,
če vam okus limone ni všeč, seveda lahko uporabite lupino pomaranče ali mandarine, izberite preverjeno sadje, po možnosti iz ekološke pridelave.
Veliko uspehov,
Kulinarični atelje
Andrej Jesenovec
22.02.2017
Verjetno se lahko limona nadomesti s pomarančo, mandarino, ne?
Kulinarični atelje
13.12.2015
Boštjan pozdravljen,
pri pitah je rob vedno bolj čvrst (pite ne morete na enak način "odrezati" z vilico, kot denimo biskvitno testo), saj je rob med pečenjem pač najbolj izpostavljen vročini... za bolj krhek rob predlagamo, da zvaljate tanjše testo in posledično bo tudi rob tanjši.
Sladko-kisli nadev je čar limonine pite, svežina okusa ustreza predvsem tistim, ki niso ljubitelji "sladkih" sladic...
Želimo vam veliko uspehov v kuhinji!
Kulinarični atelje
Boštjan Benčina
12.12.2015
Testo sem delal po navodilih, razen dodal sem še eno jace tako kot je videu. Pekel 20 minut odstranil balast (fižol) in pekel nadaljnjih 10 minut. Testo je bilo precej trdo, toliko da ga z nožem težko razrežeš, z vilico pa ga ne moreš "odrezati" saj ob pritisku odleti kot piškot. Kakšen sploh mora biti pečeno testo, kako trdo mora biti. Nadev se mi je zdel pa malo preveč kisel.
Kulinarični atelje
08.06.2015
Nik živjo,
recept je objavljen kot "Sladko krhko testo" - poišči ga preko iskalnika zgoraj.
Uspešno pripravo pite in ostalih receptov ter veliko užitkov v kuhinji!
Kulinarični atelje
Nik Potokar
05.06.2015
Kje je pa napisan recept za testo
Almira Dizdarević
21.05.2015
Najdla! Ne vem, kako sem to zadnjič spregledala...Kmalu ponovim vajo. Danes je bila pa čičerikina juha s porom na vrsti, mmmmmm, za prste polizat :) Hvala. Lp.
Kulinarični atelje
21.05.2015
Almira pozdravljena!
Točen recept najdete na portalu, v iskalnik vtipkajte "sladko krhko testo" in točna receptura se bo izpisala med zadetki.
Uspešno kuhanje in pečenje!
Almira Dizdarević
20.05.2015
Sladica je super! Mi pa testo ne rata. Je bilo premehko in se je nekako razpadalo, ko sem ga hotela oblikovati v pekaču. Je pa res, da tukaj res točno ne vem katere so ta prave sestavine za delanje tega testa . Koliko moke gre itd. To sem nekako po občutku delala, pa mi zato ni ratalo. Drugače pa zelo okusna, pa krema mi je super ratala.
Pa še eno vprašanje...ali počakamo, da se krema ohladi preden jo damo v hladilnik ali jo damo takoj lahko? Lp
Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.
Dodaj komentar
Komentarji (12)
Kulinarični atelje
05.03.2017
če vam okus limone ni všeč, seveda lahko uporabite lupino pomaranče ali mandarine, izberite preverjeno sadje, po možnosti iz ekološke pridelave.
Veliko uspehov,
Kulinarični atelje
Andrej Jesenovec
22.02.2017
Kulinarični atelje
13.12.2015
pri pitah je rob vedno bolj čvrst (pite ne morete na enak način "odrezati" z vilico, kot denimo biskvitno testo), saj je rob med pečenjem pač najbolj izpostavljen vročini... za bolj krhek rob predlagamo, da zvaljate tanjše testo in posledično bo tudi rob tanjši.
Sladko-kisli nadev je čar limonine pite, svežina okusa ustreza predvsem tistim, ki niso ljubitelji "sladkih" sladic...
Želimo vam veliko uspehov v kuhinji!
Kulinarični atelje
Boštjan Benčina
12.12.2015
Kulinarični atelje
08.06.2015
recept je objavljen kot "Sladko krhko testo" - poišči ga preko iskalnika zgoraj.
Uspešno pripravo pite in ostalih receptov ter veliko užitkov v kuhinji!
Kulinarični atelje
Nik Potokar
05.06.2015
Almira Dizdarević
21.05.2015
Kulinarični atelje
21.05.2015
Točen recept najdete na portalu, v iskalnik vtipkajte "sladko krhko testo" in točna receptura se bo izpisala med zadetki.
Uspešno kuhanje in pečenje!
Almira Dizdarević
20.05.2015
Pa še eno vprašanje...ali počakamo, da se krema ohladi preden jo damo v hladilnik ali jo damo takoj lahko? Lp
Katja Zupan
04.05.2015