Število oseb 6 oseb
Čas priprave
Zahtevnost   ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
5.0 3

Sestavine

  • 1 kos flapa
  • 4 žlice rastlinskega olja
  • sol

Nakupovalni seznam

  • 1 kos flapa
  • 5 žlic rastlinskega olja
  • 3 limone

Navodila za pripravo

Okus "flapa" malce spominja na jetra, sicer pa je mehek kot pljučna pečenka in zato pazimo, da ga ne prepečemo. Mesna jed vsebuje laktozo!

Dodaj komentar

Komentarji (3)

  • Kulinarični atelje

    05.03.2017

     
    Andrej,
    za flap se bo pri klasičnih mesarji morda malo težje dogovoriti, saj so principi rezanja mesa različni glede na "mesarske tradicije". Flap je nekoliko bolj masten in trši zrezek s spodnjega dela trebuha goveda, ki je izrazitega okusa. Pravilno pripravljeno je to meso zelo mehko.
    Veliko veselja v kuhinji!
    Kulinarični atelje
  • Andrej Jesenovec

    24.02.2017

     
    Kaj naj rečem mesarju, če ne zna angleško?
  • VLASTA Avčin Babnik

    27.06.2015

     
    Odličen recept, še posebej, če ga narediš preprosto iz pljučne pečenke, kar sem naredila jaz, saj "flapa" nisem imela.
 
STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.