Število oseb 2 osebi
Čas priprave
Zahtevnost   ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
5.0 10

Sestavine

  • 100 g temne čokolade (60-70%)
  • 25 g masla
  • 2 rumenjaka

Nakupovalni seznam

  • 100 g temne čokolade (60-70%)
  • 25 g masla
  • 2 rumenjaka

Navodila za pripravo

Sladica ne vsebuje oreščkov.

Dodaj komentar

Komentarji (13)

  • Kulinarični atelje

    18.02.2016

     
    Pozdravljen Blaž,
    pri vaši izvedbi recepta je verjetno osnovna napaka izbira "modelčka", kajti temperatura in čas pečenja sta v tem receptu prilagojeni na velikost porcelanastega modelčka za sufle. Predvidevamo, da so vaši modelčki manjše velikosti - v tem primeru bi morali povečati temperaturo ter skrajšati čas pečenja, da se sufle ne bi posedel ter v sredini ostal lepo tekoč. Sicer se sam sufle se takoj iz pečice postreže kar v modelčku, saj bi se po stresanju iz modelčka zagotovo posedel.
    Smo uspeli rešiti vašo zagato?
    Želimo vam veliko uspehov v kuhinji!
    Kulinarični atelje
  • Blaž Kovačič

    18.02.2016

     
    Posedli so se :/ Edina razlika, ki sem jo naredil, so bili modelčki. Uporabil sem tiste za muffine in ne tistih za souffle/creme brulee - je to mogoče težava? Probal sem 2 rundi, eno sem pekel manj pa so se po 8 minutah vseeno posedli in bili notri dokaj ne-tekoči (po 8 min isti kot po 10 min). Kakšna pomoč / nasvet? :)
  • Kulinarični atelje

    13.12.2015

     
    Mojca,
    odlično, da vam je uspelo, le pogumno naprej v številne kuharske in slaščičarske "zmage"!
    Kulinarični atelje
  • mojca

    08.12.2015

     
    Takoj prvi dan, ko sem se vpisala na on-line tečaj, sem pripravila sufle. Res odličen, izjemno okusen, skratka tak, kot mora sufle biti. Končno ga znam pripraviti tudi sama :)
  • matevž kaspar

    28.11.2015

     
    kje je mozno narocit oz dobit to cokolado?
  • Kulinarični atelje

    07.10.2015

     
    Jože,
    odlično, da ste izhajali iz recepta in našli svojo različico, ki vam ustreza in se obnese. Sicer je sladkor v receptu namenjen temu, da je stepen sneg čvrstejši in se sufle kasneje posede.
    Želimo vam uspešno kuhanje in pečenje!
    Kulinarični atelje
  • Jože Senegačnik

    25.09.2015

     
    Meni je ta sladica super, vendar je za moj okus mnogo preveč sladka. Zato sem iz recepta črtal ves sladkor. Modelčke namažem z maslom in posujem s kakavom v prahu. Prav tako uporabim samo dva rumenjaka in dva beljaka. Ko je zmes narejena, ne čakam, ampak jo takoj dam v pečico (ventilacisjko) na 180 stopinj za 9 minut. Naraste ravno tako odlično kot v originalnem receptu.
  • Dejan kocmur

    14.06.2015

     
    Dejansko je povsem preprosto. Hvala
  • Andrej Kebe

    25.05.2015

     
    Nimam ravno takšnih modelčkov,
    ker, če so manši ali večji, se
    vrednosti spremenijo. Seveda pa sedaj,
    znam pripraviti sufle.
    Andrej
  • Sanja Berend

    23.05.2015

     
    Danes sem prvič pripravila in zelo nam je všeč. Je ravno prav sladek, saj sladica tudi mora biti sladka. :) Odlična ideja za hitro pripravo deserta, če dobiš nenapovedane goste.
PrviPrejšnji12ZadnjiVsi
 
STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.